YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2020 (Uzaktan Eğitim)

02.06.2020

YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI 2020  (Uzaktan Eğitim)

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER) tarafından düzenlenen sertifika programında dersler, Türkçe öğretimi alanında uzmanlaşmış akademisyenler tarafından online/canlı olarak verilecektir. Sertifika programı boyunca derslere katılım, uygulama dersi ve program sonunda yapılacak sınav esas alınarak katılımcılara Uluslararası geçerliliği olan Yabancılara Türkçe Öğretimi Başarı Sertifikası verilecektir.

Programa Katılım Şartları:

Üniversitelerin ilgili fakültelerindeki Dil ve Edebiyat Bölümleri (Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı/Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri, Dilbilim, Yabancı Dil Eğitimi, Yabancı Dil ve Edebiyatı  (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı vb.), Mütercim Tercümanlık (İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Arapça, Farsça vb.) ile Eğitim Fakültelerinin Sınıf Öğretmenliği bölümlerinin son sınıf öğrencisi, mezunu, lisansüstü ya da doktora öğrencisi olmak.

Programın Katkıları:

1. Dil öğretimi alanında yetkinlik kazanmak,
  2. Program süresince hem teorik hem uygulamalı olarak alanla ilgili modern teknik ve yöntemleri öğrenmek
  3. Türkçe öğretimi devam eden sınıflarda, öğrenilen teorik bilgiyi uygulama imkânı bulmak
  4. Yurt içi ve yurt dışındaki kurumlarda yabancılara Türkçe öğretimi alanındaki bilgi ve deneyimlerinizi belgeleyebilmek,
  5. Farklı kültür ve coğrafyalardan gelen öğrencilerle etkileşimde bulunmaktır.

Program Bilgileri ve İçeriği:

Sertifika programında dersler 15 Haziran – 3 Temmuz 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Sertifika programımız 70 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimden oluşmaktadır. Katılımcılar eğitim sürecince teorik derslerle beraber yabancılara Türkçe dersi yapılan sınıflarda dersleri gözlemleyebilecek ve ardından ders anlatımı yapacaklardır. (45 saat teori, 25 uygulama).

*Teorik ve uygulama derslerinin tamamı uzaktan eğitim yoluyla verilecek olup sertifika sınavı da online olarak gerçekleştirilecektir.

Ders Saatleri

Dersler; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 17.00 - 21.00 arasında yapılacaktır. Uygulama dersleri (gözlem ve ders anlatımı) sabah saatlerinde (10-00 13.00) yapılacaktır.

Program Ücreti ve Ödeme Bilgileri:

Eğitim ücreti tüm katılımcılar için 800 TL (KDV dâhil)'dir. Kontenjan sınırlı olup kontenjanın dolması halinde kayıtlar kapatılacaktır.

1. Unvan:    İstanbul Medeniyet Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
  2. Banka:      T.C. ZİRAAT BANKASI
  3. Şubesi:      ÇEMENZAR ŞUBESİ
  4. Hesap Numarası:        900-63630679-5001
  5. IBAN:         TR21 0001 0009 0063 6306 7950 01

Açıklama kısmına mutlaka “TÖMER 2020 SERTİFİKA 1” ve Ad-Soyad yazılmalıdır.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER) programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Başvuru, Kabul, Kayıt Tarihleri:

Başvuru ve Kayıt Tarihleri: 1 Haziran - 15 Haziran 2020

Derslerin Başlaması: 15 Haziran 2020 saat 17.00

Teori Sınavı: 3 Temmuz 2020 saat 17.00

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1. Sertifika Başvuru Formu

2. Mezunlar için diploma fotokopisi, öğrenciler için öğrenci belgesi

3. Nüfus cüzdanı fotokopisi

4. 2 adet fotoğraf

5. Ödeme dekontu

* Başvuru ve kayıt için belgelerin taranıp e-mail yoluyla İMÜ TÖMER’e e-posta yoluyla (tomer@medeniyet.edu.tr) gönderilmelidir.

İletişim:

E-Mail: tomer@medeniyet.edu.tr