İMÜ TÖMER Öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Boğaz Gezisiyle Kutladı

01.11.2019

Scroll Down For English

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle kurumda Türkçe öğrenen yabancı uyruklu öğrenciler için vapur ile Boğaz Turu gezisi düzenledi. Üsküdar Belediyesi’nin Valide Sultan Gemisi ile gerçekleştirilen gezide öğrencilerimiz; İstanbul'un tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerini boğazdan görme fırsatı yakaladı. Eğitim almak için Madagaskar’dan Peru, Şili, Filipinler, Cezayir, Fas, Rusya, Ukrayna, Moğolistan’a kadar on altı farklı ülkeden gelen İMÜ TÖMER öğrencileri, gezi sırasında hem birbirleriyle hem de gemide bulunan insanlarımızla konuşup kaynaştılar. Ayrıca gemide bulunan tur rehberinin anlattığı Osmanlı tarihi, sarayları ve yalıları ile ilgili bilgilerle tarihimiz hakkındaki meraklarını gidermeye çalıştılar. Gezi sırasında öğrencilerimize İMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet KOÇAK, Öğr. Gör. Mustafa ÇAĞLAR ve Seval Çilem AŞKIN eşlik ettiler.

IMU TÖMER Students Celebrate Republic Day 29 October with a Bosphorus Tour

On the occasion of the Republic Day on 29 October, Turkish Language Teaching Application and Research Center (IMU TÖMER) organized a Bosphorus Tour for foreign students who are learning Turkish at the institution. The students traveled by Üsküdar Municipality's Valide Sultan Ship and had the opportunity to see the historical, cultural and artistic values of Istanbul from the Bosphorus. IMU TÖMER students from sixteen different countries from Madagascar to Peru, Chile, the Philippines, Algeria, Morocco, Russia, Ukraine and Mongolia talked and mingled with the people on board. They were also provided by the tour guide information about Turkish history and historical buildings on the Bosphorus. During the trip the Director of IMÜ TÖMER Assoc. Prof. Ahmet Koçak, Instructor Mustafa Çağlar and Seval Çilem Aşkın accompanied to our students.