Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

İMÜ TÖMER Öğrencileri Türk Mutfağı ile Tanıştı / Introduction to Turkish Cuisine with Students

20.12.2019

Scroll down for English

İMÜ TÖMER Öğrencileri Türk Mutfağı ile Tanıştı!

İMÜ TÖMER öğrencileri kültürel faaliyetler kapsamında bu ay geleneksel Türk mutfağının önde gelen isimlerinden Hasan Usta Kebap'ın misafiri oldu. 22 farklı ülkeden gelen öğrencilerle beraber, akademik ve idari personelin katıldığı etkinlikte, TÖMER öğrencileri Adana kebabının nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini gördükleri gibi kendi elleriyle kebap hazırlamayı da öğrendiler. Tüm öğrencilerle tek tek yakından ilgilenen Hasan Usta Kebap’ın sahibi İzzettin Oral Usta, yemek kültürüyle beraber, hazırladığı sunularla da öğrencileri kendisine hayran bıraktı. Etkinlik sonunda bahar döneminde farklı yemekleri hazırlama konusunda öğrencileri tekrar misafir etmekten memnun olacağını ifade etti. Öğrenciler kebabın yanında servis edilen mezeler, yerli içecekler ve ardından gelen tatlı ikramıyla hem Türk yemeklerini yakından tanıma imkânı buldular hem de Türk misafirperverliğine birebir şahit oldular. Türkçe öğretiminde kültür aktarımı çerçevesinde düzenlenen bu atölyeyi ve yemekleri çok beğenen öğrenciler, tüm çalışanlara memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ilettiler.




Introduction to Turkish Cuisine with IMÜ TÖMER Students

IMÜ TÖMER (Turkish Teaching Center) Students are hosted by one of the famous brands of traditional Turkish cuisine; Hasan Usta Kebap. During the visit, the students, coming from 22 different countries,   with academic and administrative staff had a chance to see the preparation of kebab and also had a chance to prepare their own kebab. The students were so impressed by İzzettin Oral Usta, who is the owner of Hasan Usta Kebab and took care of the guests warmly. At the end of the event, İzzettin Oral Usta gave a promise to the students: that they are free to visit Hasan Usta and prepare their own traditional food for the next spring term. The students have both witnessed the Turkish hospitality and tasted the delicious Turkish desert & appetizers. IMÜ TÖMER students have enjoyed their time and workshop; in addition to this, they have expressed their appreciations to the personnels at Hasan Usta.