İMÜ TÖMER Öğrencilerinden Büyük Başarı / The Great Success of IMU TOMER Students

06.03.2020

Scroll Down For English

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Bilim Üsküdar’ın ev sahipliğinde düzenlenen “İstanbul’a Hoş Geldiniz” etkinliği YTB Başkanı Abdullah Eren’in katılımıyla gerçekleşti.

YTB’nin verdiği Türkiye Bursları çerçevesinde dünyanın 167 ülkesinden seçilerek gelen öğrencilerin önemli bir kısmı, İstanbul’daki devlet üniversitelerinde eğitim görmekte ve yaklaşık bir yıl TÖMER bünyelerinde Türkçe eğitimi almaktadırlar. Bu öğrencilerden 400 (dört yüz)’e yakınının katıldığı etkinlikte kurumun çalışmaları hakkında bilgi verildi, öğrencilerin talepleri dinlenildi.

YTB Tanıtım filmi, TeknoFest sunumundan sonra müzik dinletisi ve yabancı öğrencilerden oluşan fenomen grup 3Y1T’nin Türkiye’de yaşadıkları eğlenceli anları paylaştıkları gösterisi de yer aldı. İstanbul’da eğitim gören Türkiye Burslusu öğrenciler arasında birinci ve ikinci İstanbul Medeniyet Üniversitesi TÖMER öğrencileri Kamila ve Saida oldu.

Ayrıca etkinliğe katılan dört yüze yakın öğrenci arasında interaktif olarak gerçekleştirilen bilgi yarışmasında da yine İMÜ TÖMER öğrencisi Kamila birinci geldi. YTB Başkanı tarafından bizzat ödüllendirilen öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Etkinlik, ödül töreni ve aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

The welcome meeting to İstanbul organized by Turks Abroad and Related Communities (YTB) took place in Bilim Üsküdar with the attendance of Dear President Abdullah Eren.

Many of the students coming from 167 different countries have been educated at TOMER courses for almost a year. In the meeting, there were 400 students. In the beginning of the event, there was brief information about YTB, its activities, and a policy was given. In addition to this, the requests by the students were heard and taken into consideration. There was an YTB introduction video and TechnoFest presentation. Moreover, the famous youtuber group called 3Y1T took part in the event and talked about their experiences in Turkey.

İMU TOMER students, Kamila and Saida, were chosen as the best students in the rank of Turkey scholarship holders. The president Abdullah Eren gave the prizes personally to our students. We celebrate the success of our students and wish them a successful life of education in Turkey. Lastly, the event ended with the prize ceremony and family photo session.