İMÜ TÖMER’de Sertifika Mezuniyeti Yapıldı

09.08.2022

Üniversitemizin Türkçe Öğretimi ve Araştırma Merkezi (İMÜ TÖMER) bünyesinde 15 Haziran – 7 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı başarıyla tamamlandı ve gereklilikleri yerine getiren kursiyerlere sertifikalar teslim edildi.

Nitelikli Eğitim ve İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme başlıklı sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı ve diğer filoloji bölümleri (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Arapça, Farsça, Çince vb.) öğrencilerine ve mezunlarına Türkçeyi yabancı dil olarak öğretme becerisi kazandırmayı amaçlayan sertifika programına 24 farklı üniversiteden kursiyerler katıldı. Program süresince teori dersleri çevrimiçi (online) olarak gerçekleşirken izleme ve uygulama dersleri yüz yüze ve çevrimiçi seçenekleriyle yapıldı. Böylelikle bir yandan imkânı olan kursiyerlerin yüz yüze eğitim tecrübesi kazanmaları, diğer yandan şehir dışında olanların kursiyerlerin eğitimlerini uzaktan tamamlayabilmesi sağlandı.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kapanış ve mezuniyet töreninde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül söz alarak Medeniyet Üniversitesinin misyonuna uygun şekilde Türkçe öğretiminin geliştirilmesi ve yaygınlaşması için gayret sarf ettiklerini vurguladı. Ayrıca, aldıkları eğitim sayesinde ülkemizin tanıtımında; Türkçenin ve Türk kültürünün yaygınlaşmasında katkı sunacak tüm adaylara başarılar diledi. Ardından İMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak sertifika programının genel bir değerlendirmesini yaptı ve katılımcıları gösterdikleri başarı dolayısıyla tebrik etti.

Kapanış programına, sertifika sürecinde eğitim veren kıymetli hocalarımız da katıldı ve uluslararası öğrencilere Türkçe öğretiminin önemi ve geleceği hususunda çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Kapanış töreninde söz alan kursiyerler ise yaklaşık bir ay süren sertifika programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek çeşitli önerilerde bulundular ve geleceğe yönelik hedeflerinden bahsettiler. Bu vesileyle Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik eder, Türkçe öğretiminde ve yaşamlarında kendilerine başarılar dileriz.