İMÜ TÖMER’de Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Tamamlandı

26.02.2021

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ TÖMER) bünyesinde 25 Ocak - 19 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programında teori ve uygulama derslerini başarıyla tamamlayıp materyal tasarımı, ders izleme, teori sınavı vb. yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Yoğun bir taleple karşılaşılan programa 45 farklı üniversiteden kursiyer katıldı. COVID-19 önlemleri sebebiyle çevirimiçi (online) olarak gerçekleşen sertifika programının kapanış ve mezuniyet töreni de yine çevrimiçi olarak yapıldı. Program İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bülbül, Medeniyet üniversitesinin misyonuna uygun olarak Türkçe öğretimine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, ülkemizin tanıtımında ve Türkçenin uluslararası yaygınlaşmasında katkı sunacak adaylara başarılar diledi. Ardından, sertifika programının genel bir değerlendirmesini yapan İMÜ TÖMER müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak katılımcıları tebrik etti. Programa, sertifika sürecinde eğitim veren kıymetli hocalarımız da iştirak etti ve çeşitli değerlendirmelerde bulundular.

Törende katılımcılar yaklaşık bir ay süren sertifika programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek geleceğe yönelik hedeflerinden bahsettiler. Bu vesileyle Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası almaya hak kazanan tüm katılımcılarımızı tebrik eder, Türkçe öğretiminde ve akademik çalışmalarında kendilerine başarılar dileriz.

Certificate Program for Teaching Turkish to Foreigners Completed

The Certificate Program for Teaching Turkish to Foreigners at Istanbul Medeniyet University (İMÜ TÖMER) has been completed on February 19, 2021.

Participants from 45 different universities were associated with the program, which was met with intense demand. A certificate ceremony was held for the students who fulfilled the obligations like the theory and practice courses, assignment of the material design, course monitoring, and theory exam.

The closing and graduation ceremony of the certificate program was held online, starting with the opening speech of Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Istanbul Medeniyet University Vice-Rector. He stated that they attach special importance to teaching Turkish under the mission of Medeniyet University and wished success to the candidates who will contribute to the international dissemination of Turkish in our country. Then, İMÜ TÖMER director Assoc. Dr. Ahmet Koçak congratulated the participants. Our esteemed professors, who gave training in the certification process, also participated in the program and made various evaluations.

At the ceremony, the participants expressed their feelings and thoughts about the certificate program, which lasted for about a month, and talked about their future goals. On this occasion, we congratulate all participants who are entitled to receive the Certificate of Teaching Turkish for Foreigners and wish them success in their Turkish teaching and academic studies.