İMÜ TÖMER'den Dolmabahçe Sarayı Gezisi

22.08.2021

Yoğun ve Eğlenceli Bir Eğitim Dönemi Geçiren Yaz Okulu Öğrencileri Bu Defa Dolmabahçe Sarayını Gezdi

Öğretim Görevlisi Muhammet Can ve öğrenciler gezi için sabah 9.30'da Üsküdar'da bir araya geldi ve martılar eşliğinde vapurla Kabataş'a geçtiler. Kabataş'tan yürüyerek Dolmabahçe Sarayı'na geçen grup, bol bol fotoğraf çektirdi ve Osmanlı son dönem mimarisinin eşsiz örneklerini görme imkanı buldular.

Dolmabahçe Saat Kulesi ve ardından sarayın Selamlık ve Harem bölümlerini ilgi ve dikkatle gezen öğrenciler özellikle Osmanlı halıları ve avizelere hayran kaldılar.

Sonrasında sarayın Veliaht dairesinde bulunan Resim Müzesine geçen öğrenciler, burada Türk resim sanatının eşsiz örneklerini görme fırsatı buldu. Saray içindeki saat müzesi ve küçük hayvanat bahçesini de gezen öğrenciler yorucu ama eğitici ve eğlenceli bir gün geçirdi.