İstanbul Suriçi Gezisi / Trip to Istanbul's Historical Peninsula

23.11.2019

İMÜ TÖMER öğrencileri, hocalarının da eşlik ettiği keyifli ve öğretici bir İstanbul gezisi gerçekleştirdi. Karaköy’den başlayan gezi Eminönü, Yeni Cami, Mısır Çarşısı, Büyük Valide Han, Kapalı Çarşı, Süleymaniye Camii, Beyazıt Meydanı, Çemberlitaş, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Sirkeci Garı gibi Suriçi İstanbul’da yer alan önemli yerlerin ziyaretleriyle son buldu. Madagaskar’dan Şili, Rusya, Yemen’e kadar yirmi farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz bu geziyle İstanbul’un tarihi güzelliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı buldu.

IMÜ TÖMER students had an enjoyable and also informative trip to Istanbul’s historical peninsula. The trip started from Karaköy Port and continued with important and worth-seeing places of Istanbul such as Eminönü Square, The New Mosque, Egyptian Spice Bazaar, Buyuk Valide Han (the old and large commercial building), The Grand Bazaar, The Süleymaniye Mosque, Beyazıt Square, Cemberlitas, Blue Mosque, Hagia Sophia, The Topkapı Palace, The Gulhane Park, The Sirkeci Train Station and Surici. The students of TOMER coming from twenty different countries (Madagascar, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kosovo, Bosnia-Herzegovina, North Macedonia, Ethiopia, Russia, Peru, Sudan, Tunisia, Morocco, Algeria, Philippines, Syria, Palestine, Egypt, Pakistan, and Afghanistan) had a chance to see and know the historical beauties of Istanbul closely.