The Graduation Excitement at IMU TOMER / İMÜ TÖMER’de Mezuniyet Sevinci

08.07.2021

Scroll Down For English

İMÜ TÖMER’de Mezuniyet Sevinci

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ TÖMER) bünyesinde 16 Haziran - 7 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programında teori, izleme ve uygulama derslerini başarıyla tamamlayıp materyal tasarımı, teori sınavı vb. yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.

Pandemi sebebiyle çevirimiçi (online) olarak gerçekleşen mezuniyet töreni, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bülbül, Medeniyet üniversitesinin misyonuna uygun olarak Türkçe öğretimine ayrı bir önem verdiklerini belirterek, ülkemizin tanıtımında ve Türkçenin uluslararası bir dil olarak yaygınlaşmasında katkı sunacak adaylara başarılar diledi. Ardından, sertifika programının genel bir değerlendirmesini yapan İMÜ TÖMER müdürü Doç. Dr. Ahmet Koçak katılımcıları tebrik etti.

2020-2021 Öğretim döneminde İMÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen ve C1 belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimiz için de bir mezuniyet töreni düzenlendi. Türkçe öğrenme sürecinde gösterdikleri çaba için tüm öğrencileri kutlayan Doç. Dr. Ahmet Koçak,  onlara gelecek hayatlarında mutluluk ve başarı diledi.

The Graduation Excitement at IMU TOMER

The Certificate Program for Teaching Turkish to Foreigners at Istanbul Medeniyet University (İMÜ TÖMER) has been completed on July 7, 2021.

The closing and graduation ceremony of the certificate program was held online, starting with the opening speech of Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Istanbul Medeniyet University Vice-Rector. He stated that they attach special importance to teaching Turkish under the mission of Medeniyet University and wished success to the candidates who will contribute to the international dissemination of Turkish in our country. Then, İMÜ TÖMER director Assoc. Dr. Ahmet Koçak congratulated the participants. Our esteemed professors, who gave training in the certification process, also participated in the program and made various evaluations.

In addition, a graduation ceremony was held for our students who learned Turkish at IMU TÖMER in the 2020-2021 academic year and were entitled to receive a C1 certificate. Assoc. Dr Ahmet Koçak congratulated all students for their efforts in learning Turkish. He wished them happiness and success in their future life.