Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başarıyla Tamamlandı

13.07.2020

Scroll Down For English

İstanbul Medeniyet Üniversitesi (İMÜ TÖMER) bünyesinde 15 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programında teori ve uygulama derslerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimize mezuniyet töreni düzenlendi. COVİD-19 önlemleri sebebiyle online olarak gerçekleşen tören; Doç. Dr. Ahmet Koçak’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Programa katılan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Bülbül, Türkçe öğretiminin önemine işaret ederek üniversitelerin uluslararası nitelikli öğrenci kabulünde her geçen gün farklı çalışmalar yaptığını aktardı ve sertifika alanları tebrik etti. Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Faruk Bal da akademik başarı ve öğrenci dostu bir üniversite olarak birimlere her türlü desteği verdiklerini söyledi ve sertifika belgesi almaya hak kazanlara başarı diledi.

Törende katılımcılar yaklaşık bir ay süren sertifika programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek geleceğe yönelik hedeflerinden bahsettiler. Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası almaya hak kazanan tüm katılımcılarımızı tebrik eder, Türkçe öğretiminde kendilerine başarılar dileriz.

The Certificate Program of Turkish Language Teaching for Foreigners Has Been Successfully Completed

The graduation ceremony was organized for our students who completed the courses of theory and practice in the Certificate Program of Turkish Language Teaching for Foreigners held between 15 June and 3 July, within the body of Istanbul Medeniyet University (İMÜ TÖMER).

The ceremony, which was performed online due to COVID-19 measures, started with the opening speech by Assoc. Dr. Ahmet Koçak.

Prof. Dr. Yaşar Bülbül, who is the Vice-Rector of Istanbul Medeniyet University participated in the program, Pointing out the importance of teaching Turkish Language, he stated that universities are making different studies every day by accepting international students and congratulated the students receiving the certificate.

University Secretary General Assoc. Dr. Faruk Bal also stated that they provided all kinds of support to the departments as academic success and a student-friendly university, and wished them success in qualifying for a certificate.

At the ceremony, the participants mentioned their future goals and expressed their feelings and thoughts about the certificate program, which lasted about a month.

We kindly congratulate all our participants who are entitled to receive a Turkish Language Teaching Certificate and wish them success in teaching Turkish.