YTÖ Sertifika Programı Prof. Dr. Hayati Develi'nin Açılış Dersi ile Başladı!

25.01.2021

İMÜ TÖMER 2021 Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Prof. Dr. Hayati Develi'nin Açılış Dersi ile Başladı

İMÜ TÖMER tarafından düzenlenen Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı 2021-1, 25 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 17.00'de çevrimiçi bağlantı yoluyla gerçekleştirilen açılış dersi ile başladı. Açılış dersini, Türkçenin yurt dışında öğretimi alanında önemli görevler üstlenen Yunus Emre Enstitüsü eski Başkanı, YÖK üyesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi verdi. Develi, konuşmasında yabancılara Türkçe öğretiminin tarihi serüveni ve 11. yüzyıldan günümüz modern dil öğretimi tekniklerine uzanan serüvenine değindi ve yabancı dil edinimini ve öğretiminin gerekleri ve yöntemleri hakkında bilgiler vererek bu alandaki kurumsal tecrübelere dikkat çekti.

Üç hafta boyunca sürecek olan sertifika programı, alana hem akademik çalışmaları hem derinlikli tecrübeleriyle katkıda bulunan değerli akademisyenlerin katkılarıyla devam edecek.

IMU TOMER Turkish Language Teaching for Foreigners Certificate Program has started with Prof. Dr. Hayati Develi's Opening Lecture

Certificate Program of Teaching Turkish for Foreigners organized by İMÜ TÖMER, started with the opening lesson, through live distance education. The opening lecture was held by Prof. Dr. Hayati Develi, former Director of Yunus Emre Institute, a member of the council of higher education, and Dean of the Faculty of Letters of Istanbul University. In his opening speech, The adventure of Turkish as a foreign language begins in the 11th century.

The program, which will last for three weeks, will continue with the lectures of the valuable academicians who contribute to the field with their academic studies and in-depth experience.